For aktuelle modeller, se www.ibissykler.no

Få sykkelmerker har samme renommé som Ibis. Siden starten i 1981 har de bygget premium sykler og skapt noen av sportens mest ikoniske sykler og produkter. Ibis har base i California og er i dag fortsatt eid av de samme nøkkelpersonene som grunnla og utviklet selskapet. Selv om Ibis er et lite selskap i sykkelbransjen er de kjent for å være et av de mest innovative og produserte karbonsykler allerede på 80-talet. Ibis er fokuserte på “best-of-the-best” materialer og de bruker lang tid på utvikling av sine modeller. Få andre merker høster så ofte titler som “Bike of the year”, «Editor’s choice”, “Editor’s Choice Award”, “Best in Test” og har mange nomineringer til test som “The Bible of Bike Tests”.

Til forskjell fra mange andre «boutique brands» er ikke Ibis kjøpt opp av en stor og mektig eier med mange merker i stallen som fokuserer på volum og mest mulig inntjening. Ibis er heller ikke bundet av modell-år eller årlige oppdateringer av sine modeller. Dette gjør at Ibis kontinuerlig kan utvikle og forbedre modellene over tid for å dyrke fram det beste i hver model. Ibis Mojo ble først lansert i 2006 og lever i dag både som Mojo 3 og Mojo HD5.

Det er ikke vanskelig å bygge en fulldempet sykkel. Men, det hjelper ikke utbedre en dårlig konstruksjon med dyre komponenter! Utfordringen med en fulldempet sykkel er å designe en link til bakhjulet som gjør at mest mulig av kraften fra pedalene fører sykkelen fremover og ikke absorberes i bakdemperen. Ibis benytter seg av DW-linken som går for å være noe av det mest tråkkeffektive som finnes på markedet i dag. Dette er en av de viktigste egenskapen til en fulldempet sykkel og Ibis er kjent for å være en svært effektiv klatrer!

Ibis?

Når Scot Nicol grunnla selskapet i 1981 søkte han etter et navn og fant inspirasjon i et fugle leksikon. Han likte tanken på at fugler er lette og flyr, to gode egenskaper man gjerne vil assosiere med en sykkel.

Ibis importeres og distribueres i Norge av Probike AS siden 2006.